Home-Start(+)

Home-Start(+), wat is dat?

Opvoeden. Er bestaat geen opleiding voor. Ouders doen wat ze kunnen. Maar door allerlei oorzaken kan het soms een poosje niet lukken, bijv. door ziekte, relatie- of opvoedproblemen, verlies, eenzaamheid, enz. Dan kunnen de vrijwilligers van Home-Start(+) bijspringen. Ze geven een gezin het steuntje in de rug dat ze op dat moment nodig hebben. De vrijwilligers van Home-Start(+) ondersteunen ouders en kinderen, maar lossen de opvoedingsvraagstukken in het gezin niet op

Hoe werkt het?

Home-Start(+) is bedoeld voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 14 jaar woonachtig in de gemeente Tiel. Een getrainde en begeleide vrijwilliger brengt iedere week/ twee weken een bezoek aan het gezin. De ondersteuning duurt tot maximaal een jaar.

Elk gezin is anders. Elke vraag ook. Daarom krijgt u de ondersteuning die bij u en uw gezin past. De vrijwilliger is er voor u én voor uw kinderen. De vrijwilliger biedt een luisterend oor, denkt met u mee en geeft desgevraagd nuttige tips. En er zijn voor u geen kosten aan verbonden!

Vrijwilliger worden?

Uiteraard zijn we ook altijd opzoek naar nieuwe vrijwilligers. Dus denkt u, ik zou graag een gezin ondersteunen, dan bent u van harte welkom in ons vrijwilligersteam. We starten in maart met een nieuwe training voor vrijwilligers en er zijn nog een paar plaatsen vrij.

Wat wij vrijwilligers bieden: fijne vrijwilligerscollega’s, interessante training en themabijeenkomsten, begeleiding en onkostenvergoeding. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met de coördinatoren Mirjam Bakker , Gina van Buuren en Sonja van Herk

Sonja van Herk: 06 35 11 88 00 s.vanherk@humanitas.nl
Gina van Buuren: 06 51 108 802 g.vanbuuren@humanitas.nl
Mirjam Bakker: 06 83 799 405 m.bakker@humanitas.nl