VluchtelingenWerk Oost Nederland

Onderstaand bericht betreft een verouderd bericht afkomstig van onze vorige website. De informatie in dit bericht is mogelijk niet meer actueel en/of de linken niet meer bruikbaar. Voor vragen, op- of aanmerkingen kunt u zich tot het contactformulier wenden.

Hulp gezocht voor nieuwe vluchtelingen Tiel
Op dit moment zijn er veel humanitaire crisissen in de wereld. Als gevolg daarvan komen er vluchtelingen naar Nederland die hier bescherming zoeken. Elke Gemeente is verplicht een aantal vluchtelingen met verblijfsvergunning te huisvesten. Ook in Tiel worden vluchtelingen gehuisvest.

Vrijwilligers van VluchtelingenWerk Oost Nederland helpen nieuwe vluchtelingen met het regelen van allerlei praktische zaken en maken hen wegwijs in Tiel. Het betreft bijvoorbeeld het zoeken van een huisarts, basisschool, het helpen bij de aanvraag van huurtoeslag, het leren kennen van de buurt en het helpen bij het afsluiten van een zorgverzekering.

VluchtelingenWerk is op zoek naar vrijwilligers die een handje willen helpen bij de opvang van deze nieuwe vluchtelingen. Meestal werken de vrijwilligers in duo’s. VluchtelingenWerk biedt een uitgebreid inwerkprogramma en deskundige begeleiding. Er is een onkostenregeling. Wilt u uw steentje bijdragen aan de integratie van deze mensen in de Tielse gemeenschap? Neem dan contact op met Saskia Klijn, leidinggevende aan vrijwilligers VluchtelingenWerk Oost Nederland, tel: 06-470 292 10 of mail naar sklijn@vwon.nl. U krijgt dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.