Werk aan de weg in De Hennepe

Binnenkort start Aannemingsmaatschappij Van Gelder, met werkzaamheden in De Hennepe. Deze werkzaamheden starten op maandag 6 april en eindigen op 17 april 2020.

Onderstaande informatie komt uit de bewonersbrief die u binnenkort via de post zult ontvangen.

Waar wordt er gewerkt en wat gaat er gebeuren?
Het werk is opgedeeld in 2 fasen, zodat het werk overzichtelijk is en de bereikbaarheid voor u optimaal. De fasering ziet er zo uit:

In de eerste fase, de week van 6 t/m 10 april, wordt gestart op het gedeelte dat hieronder op het kaartje is aangegeven. De aannemer freest een gedeelte van het bestaande asfalt, repareert de onderliggende asfaltlaag, om daarna de putranden opnieuw te stellen, straatwerk te herstellen en vervolgens weer nieuw asfalt aan te brengen. Omdat dit minder overlast geeft, wordt in fase 1 ook een groot gedeelte van het asfalt van fase 2 alvast meegenomen bij het frezen van de bestaande asfaltdeklaag.

In fase 2 gebeurt hetzelfde, alleen is het daar niet nodig om het asfalt in onderliggende lagen te herstellen. Ook hier wordt het straatwerk langs de rijbaan aangepakt (niet de trottoirs), de straatwerkdrempels en de putranden.

Wanneer wordt er gewerkt?
Deze werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag 6 t/m vrijdag 17 april, tussen 07.00 en 18.00 uur.

Wat betekent het werk voor u?
In zowel fase 1 als 2 is de rijbaan overdag tijdens werkuren afgesloten. Na 17.00 uur wordt de weg weer opengesteld, zodat u met uw auto weer bij uw woning kan parkeren. Let op; als u uw auto de volgende dat weer nodig heeft, dan dient u deze voor 07.00 uur ’s ochtends buiten het werkvak te parkeren. Dit kan in de wijk, maar ook op de parkeerplaats van sporthal en wijkcentrum Westroyen. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van het trottoir gedurende de werkzaamheden.

Volledige afsluiting
Twee weggedeelten zijn elk voor 3 dagen achtereen sluitend volledig afgesloten; auto’s dienen daarom deze dagen verderop in de wijk of bij sporthal en wijkcentrum Westroyen geparkeerd te worden. Als volgt:

Fase 1A: van 8 t/m 10 april is het rode gedeelte volledig (dag en nacht) afgesloten:

Fase 2A: van 15 t/m 17 april is het rode gedeelte volledig (dag en nacht) afgesloten:

Bereikbaarheid hulpdiensten
De ambulance, brandweer en politie (hulpdiensten) moeten de bewoners en bedrijven in de buurt ook tijdens de werkzaamheden goed kunnen bereiken. Parkeer daarom uw auto alleen in de aangegeven parkeervakken of bij sporthal en wijkcentrum Westroyen. Alle werkzaamheden zijn doorgenomen met de nood- en hulpdiensten waardoor zij volledig op de hoogte zijn. Ook tijdens de uitvoering wordt contact gehouden met de nood- en hulpdiensten om mogelijke afwijkingen op tijd door te geven.

Ophalen vuilnis
Op 9 april staat het ophalen van GFT afval AVRI gepland; indien uw hofje c.q. woning aan een op deze dag afgesloten wegvak grens, willen wij u graag vragen uw container, indien mogelijk, de avond ervoor buiten het afgesloten vak te plaatsen, zodat deze wel geledigd kan worden.

Meer informatie
Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Jolanda Klein Obbink van de gemeente en Gerard Loef van Van Gelder. Zij zijn bereikbaar via e-mail op jkleinobbink@tiel.nl en gloef@vangelder.com.
Daarnaast is Van Gelder ook telefonisch bereikbaar via 0413-255850.