Doe jezelf een plezier

Mozaïek Welzijnis op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die iets voor of met een ander willen doen. Voor circa twee uur in de week kun jij al van betekenis zijn in iemand zijn leven. Of je nu graag een luisterend oor wil geven of een wandeling wil maken. Een puzzel wil leggen of iemand ergens naar toe wil brengen. Alle hulp is welkom. Tijdens een intakegesprek kijkt Mozaïek samen met jou wat je graag wil doen en waar je blij van wordt. Door vrijwilligerswerk te doen, doe je eigenlijk ook jezelf een plezier. Als Mozaïek iemand heeft gevonden die hetzelfde zoekt als wat jij biedt, is er een kennismaking. Een klik is erg belangrijk voor zowel jou als degene die hulp wil.

Loop jij nu al langere tijd met de gedachte om vrijwilligerswerk te doen of krijg je na het lezen van dit artikel spontaan zin om te helpen? Neem dan contact op met Inez Koot van Mozaïek via i.koot@mozaiekwelzijn.nl of (0344) 61 15 66. Ben je nieuwsgierig en wil je eerst wat meer informatie, neem ook dan gerust vrijblijvend contact op met Inez. Meer informatie over Mozaïek is te vinden op www.mozaiekwelzijn.nl

Ouderenpost

Ouderenpost gemaakt door schoolkinderen

Aanmelden kan!

Echte post is zoveel leuker - Zomaar kaarten | Kaartje2go

Mozaïek is vorig jaar gestart met Ouderenpost. Hierbij maken kinderen van de basisscholen in Tiel elk kwartaal een vrolijke kaart, tekening of verhaaltje. Al deze tekeningen worden verspreid onder de deelnemende ouderen.

Wil je ook post van de schoolkinderen ontvangen? Meld je dan aan bij Mozaïek, via (0344) 61 15 66 of  Matchpoint@mozaiekwelzijn.nl.  Na aanmelding ontvang je een welkomstbrief met uitleg.

Tip: Je mag ook iemand anders aanmelden. Doe dit wel in overleg, want vanuit de Wet op de privacy mogen er geen persoonsgegevens zonder toestemming doorgegeven worden.  

Mozaïek hoort regelmatig van ouderen die al deelnemer zijn, hoe leuk ze de ontvangen post vinden. Gemiddeld zitten er zo’n vier kaarten/tekeningen in een envelop. Vaak zijn de tekeningen rond een thema, zoals Kerst, Pasen of zomervakantie. Mozaïek wil graag meer ouderen hiervan laten genieten. Ook kijkt Mozaiek hoe de contacten tussen de ouderen en de basisscholen versterkt kunnen worden. “Hoe leuk zou het zijn als ouderen betrokken kunnen worden bij de basisscholen, bijvoorbeeld door een-op-een aandacht aan elkaar te geven door samen te schaken of te knutselen.  Op dit moment zijn wij hiervoor in gesprek met een basisschool.”, aldus Monique van Os, Ouderenadviseur Mozaïek.