vuurwerkbus terug van weggeweest

Na het vuurwerkverbod stoffen de jongerenwerkers van Mozaïek Welzijn de ‘vuurwerkbus’ weer af om op pad te gaan in de gemeente Buren, Neder-Betuwe, Tiel, Rhenen en West Betuwe. In de aanloop naar oud en nieuw gaan ze de straat op en scholen langs om jongeren te informeren over het veilig en verantwoord omgaan met vuurwerk. Zo praten ze met de jongeren over de combinatie alcohol en vuurwerk, over de gevaren van illegaal vuurwerk, maar ook over ouderen mensen en dieren die bang zijn voor vuurwerk. SBY Weco uit Veenendaal steunt dit initiatief door maar liefst 750 vuurwerkbrillen en aansteeklonten te doneren. Jongerenwerker Vincent Steur: “Ik sprak met een jongere over de vuurwerkbus en hij vertelde dat zijn vader werkt bij een van de grootste vuurwerkdistributeurs van Nederland. De jongere heeft ons in contact gebracht en SBY Weco reageerde enthousiast en bood direct de brillen en lonten aan. We zijn hier super blij mee! ”Meer informatie over Mozaïek is te vinden op www.mozaiekwelzijn.nl